Всеки добре знае, че Porsche не произвежда какви да е автомобили,

...
Всеки добре знае, че Porsche не произвежда какви да е автомобили,
Коментари Харесай

Porsche създаде най-бързата си кола

Всеки добре знае, че Porsche не създава какви да е коли, а всеки идващ модел е по-добър от предходния и надхвърля очакванията.
 Новото Porsche Taycan - по-добро в съвсем всеки аспект
Новото Porsche Taycan - по-мощно и по-добро в съвсем всеки аспект

Фейслифтът разполага с повече мощ, по-голям пробег, форсира по-бързо и зарежда по-бързо

Това е и една от аргументите не всеки да може да си разреши да кара Porsche. С навлизането на електрическите коли на пазара от компанията дадоха отговор и на тази наклонност с Porsche Taycan.

Колата е в действителност забележителна, само че една нейна версия надминава даже най-смелите ни показа. Оказва се, че Porsche Taycan Turbo GT е най-мощната и бърза кола, която компанията е произвеждала досега.
 Снимка 657121

Става дума за над 1000 к.с. под капака и ускоряване от 0 до 100 км/ч за единствено 2.3 секунди. Максималната скорост на Taycan Turbo GT пък е забележителните 305 км/ч. Електрическият автомобил даже към този момент счупи няколко върха за експедитивност, а даже към момента не е пуснат в продажба.

Първо с Ларс Керн зад волана Porsche Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата Нюрбургринг за 7:07:55. Това е с 26 секудни по-бързо от Porsche Taycan Turbo S Sport и с 18 секунди по-бързо от Tesla Model S Plaid.
 Снимка 657122

Porsche показа модела с Weissach пакет от усъвършенствания, който включва заден спойлер, с който записа рекордно време и на пистата Weathertech Raceway Laguna Seca в Калифорния. Отново с Керн зад волана  Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата за 1:27:87. По-бързо от всеки различен електромобил досега, написа Electrek.
 Снимка 657120

Именно този пакет с усъвършенствания прави ускорението още по-впечатляващо, като с него от 0 до 100 км/ч електрическият автомобил доближава за 2.2 секунди.
 Снимка 657119

" За да докажете смелостта си на пистата, не е задоволително просто да имате допустимо най-вече мощ. Цялостният пакет от ускорение и прекъсване, сцепление в завой, аеродинамика, непоклатимост и фина конфигурация би трябвало да е верен ", споделя Кевин Гийк, който е вицепрезидент на моделната линия Taycan.
 Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo
Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

Новият Taycan Turbo GT разполага с фукнцията Attack Mode, която обезпечава на автомобила спомагателна мощ от 50 kW. Колкото до пробега, той зависи от стила на каране, несъмнено, само че по данни от WLTP е към 555 км.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР